Hoppa till innehåll
Patiens Harpan klassiskt

Patiens Harpan klassiskt

Harpan är den mest klassiska och populäraste varianten av patiensspel som finns. Många av oss har spenderat timmar med att försöka gå ut med patiens, och det kan erbjuda värdefullt tidsfördriv när man är på resande fot eller när vädret i sommarstugan tvingar en att sitta inomhus.

Harpan kan se komplicerat ut till en början, men är i själva verket väldigt enkelt när man har lärt sig hur det går till att spela. Det är ett spel som erbjuder perfekt hjärngympa genom att kombinera visuell information med strategi och beslutsfattande. Även om många föredrar att spela med en fysisk kortlek så är det också en hel del spelare som helt och hållet har gått över till att spela digitalt. Harpan går ut på att placera ut kort från sju rader in i stegar efter storleksordning och färg, men det är inte alltid möjligt att vinna ett parti på grund utav hur korten placeras ut. Detta leder också till att inget parti av Harpan är det andra likt.

Spela harpan på din telefon

Idag så går det att spela Harpan gratis på hemsidor, på program på datorn, eller i telefonen. Pröva dig fram för att hitta metoden som passar dig allra bäst.